Ultimul salt i-a fost fatal

Caz șocant în Italia. Un român a murit strivit de stânci, în Alpi , în timp ce făcea un sport extrem de periculos, base jump. Bărbatul a sărit cu parașuta de la 150 de metri înălțime împreună cu alți trei prieteni. Din nefericire, parașuta lui nu s-a deschis. 

Tragicul eveniment s-a petrecut în provincia Trentino, din nordul Italiei, acolo unde bărbatul de 40 de ani a mers împreună cu trei prieteni să practice base jump.  Toți patru au sărit de pe Vârful Becco dell’Aquila, care, potrivit presei italiene, de-a lungul anilor, a fost scena multor accidente fatale, însă nimeni nu ştia că pentru Rudi, aşa cum îi spuneau prietenii, acesta avea să fie ultimul salt. Bărbatul a căzut în gol de la o înălţime de câteva sute de metri, sub privirile îngrozite ale prietenilor.

“El făcea basejump şi a decolat, a sărit de pe stâncă, şi nu i s-a mai deschis, paraşuta, a avut un nod. A fost ceva total neprevăzut, el era profesionist şi pur şi simplu foarte atent.” A declarat prietenul lui, Cristi Grigore

Ceilalţi trei români au aterizat lângă el şi au alertat salvamontiștii, însă echipajele de salvare nu au mai putut face, din păcate, nimic pentru a-i salva viaţa bărbatului. Trupul neînsufleţit al acestuia a fost preluat de un elicopter şi transportat la baza muntelui.

Redactor: Oana Jărloianu