Ultimele zile de întreupere a circulației pe podul de la Agigea

Lucrările de la Podul de la Agigea, ce desparte Constanța de sudul litoralului, sunt pe ultima sută de metri. Astăzi, ar trebui să se termine cea mai grea parte a operaţiunii, urmând ca pe 25 mai, podul să fie redeschis circulaţiei, pe toate cele patru benzi disponibile.

Se lucrează la foc continuu pe Podul de la Agigea. Vremea capricioasă ar fi putut afecta lucrările, însă, potrivit autorităților, totul se desfăşoară conform graficului. Fixarea inelului a fost realizată, iar astăzi lucrătorii l-au dat jos în cursul zilei de luni, aceasta fiind și cea mai grea operațiune.

Închiderea totală a traficului pe pod a fost necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor, înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016, demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului. În perioada în care podul de la Agigea este închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră poate fi traversat în condiții optime pe noul pod, Apolodor, cu parcurgerea unei distanţe suplimentare de 2,8 km. Circulatia pietonala pe podul vechi , în această perioadă, este permisă doar pe partea dreaptă a drumului, fiind amenajat un culoar special, cu o lățime de minim 1m.

Dacă promisiunile autorităților vor fi respectate, podul va fi redeschis  circulației, în data de 25 mai. După redeschiderea acestuia, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricții de circulație, pe întreaga durată a sezonului estival.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea