În ultimele săptămâni, tot mai puține semafoare din Constanța au temporizator

Unele nu mai funcționau din cauza ploilor care s-au abătut asupra orașului de la malul mării. Altele, au fost pur și simplu scoase. Municipalitatea promite că intersecțiile orașului vor fi dotate cu semafoare inteligente chiar de anul viitor.

Vechi de mai bine de 15 ani, actualele semafoare din Constanța vor fi înlocuite cu altele… inteligente. Acesta este și motivul pentru care majoritatea cronometrelor atașate semafoarelor din cele mai importante intersecții din oraș au fost scoase. Însă, alta pare să fie problema legată de aceste temporizatoare. Diagrama acestora diferă în funcție de anumite intervale de timp. Spre exemplu, dacă pe un sens de mers, de la ora 7.00 până la prânz, cronometrul este de 30 de secunde, după-amiază intervalul  ar trebui să crească cu încă 10 secunde. De aici rezultă și ambuteiajele care se produc la orele după amiezii.

În noul plan de mobilitate pentru orașul Constanța este prevăzută și achiziționarea de noi semafoare, dat fiind faptul că a trecut un deceniu de la ultima reabilitare a acestora. De menționat că noile semafoare nu vor mai fi alese în funcție de prețul minim, ci de raportul calitate-preț.

Însă, există și dezavantaje ale noilor semafoare.  Acestea nu vor mai fi însoțite de temporizator.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea