Ultimele locuri, la clasa pregătitoare

S-a dat startul celei de-a doua etape de inscriere in clasa pregatitoare. Parintii care nu au apucat sa isi înmatriculeze copiii pana in acest moment ori nu au fost hotarati ce scoala sa urmeze cei mici, mai au la dispozitie noua zile pentru a face acest lucru.

A doua etapă de înscrieri se desfășoară în perioada 30 martie – 8 aprilie, între orele 8.00 si 18.00, de luni până vineri, şi sâmbătă intre orele 9.00 si 13.00, conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice,  parinții își pot încrie copiii în clasa pregătitoare. Micutii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2016 trebuie să fie înscriși obligatoriu la clasa pregătitoare. Cei care fac 6 ani după această dată pot să fie înscriși dacă trec evaluarea psihosomatică. La Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși“ din Medgidia mai sunt disponibile doar patru locuri.

Lista finală va fi afișată la sediul fiecarei scoli, pe 15 aprilie, iar în perioada 18-22 aprilie, inspectoratele școlare vor soluționa cererile parinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo școală.

Pentru a putea înmatricula copilul în clasa pregătitoare, părinții au nevoie de copii după buletinele lor, după certificatul de naștere al copilului, adeverința cu vaccinări, iar cererea de înscriere poate fi completată atât în școli, cât si on-line, însă validarea acestora este obligatorie la secretariatele școlilor.

Reporter: Alexandra Steoleaca ; Imagine: Valentin Cerbanescu