Ultimele cozi la alimente

Din nou, cozi la alimentele oferite Primăria Constanța pentru pensionari. Din fericire pentru bătrânii cu venituri mici, aceasta este ultima oară când vor mai sta la coadă și asta pentru că, din luna martie, autoritățile locale le vor oferi vouchere în valoare de 40 de lei.

Primăria Constanța a început din nou distribuirea pachetelor pentru bătrânii cu venituri mici, astfel că totul s-a desfășurat după același scenariu vechi de mai bine de zece ani. Bătrânii s-au pus la cozi imediat după miezul nopții, asta deși alimentele ajung pentru toți și urmează să fie împărțite pe parcursul a trei zile. Astfel, pensionarii care au venit la primele ore ale dimineții s-au trezit din nou în postura de a sta la cozi interminabile. Din fericire este ultima oară când bătrânii vor mai fi nevoiți să aștepte atât de mult. Din luna martie autoritățile locale le vor oferi vouchere în valoare de 40 de lei. Primarul interimar Decebal Făgdău a anunțat că fiecare pensionar, beneficiar al ajutoarelor va primi patru tichete valorice în valoare de zece lei pentru ca bătrânii să nu fie nevoiți să cheltuie toată suma dintr-o dată. Pensionarii se declară foarte încântați că nu vor mai pierde ore în șir în așteptarea alimentelor.

Bătrânii povestesc cum de-a lungul ultimilor zece ani au pierdut zile întregi la coadă. Vara, în căldura sufocantă, și iarna, în ger, orele treceau extraordinar de greu.

Voucherele vor fi acordate de opt ori pe an. Ele le vor fi înmânate beneficiarilor la domiciliu. Autoritățile locale au stabilit ca tichetele valorice să fie acordate la fiecare două luni.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Narcis Verdes