Ultima zi din an i-a prins pe constanteni la cumparaturi

Oamenii au luat cu asalt inca de dimineata magazinele care vand peste . Cei mai multi dintre acestia au recunoscut ca sunt superstitiosi si considera ca daca au peste si struguri pe masă, o piesă de vestimentație roșie și vîsc în case vor avea parte de un an imbelsugat!

Conform tradiţiei, în Noaptea de Revelion trebuie să se consume peşte pentru ca anul care vine să fie mai rodnic. Constantenii ştiu acest lucru şi au plecat sa faca ultimele cumparaturi inca de dimineata pentru a se asigura ca vor avea peste pe masa .

Peştele s-a vândut ca pâinea caldă. O confirmă comercianţii care spun că vânzările practic s-au triplat faţă de o zi obişnuită.

Si vascul a fost la mare cautare astazi in piete.Oamenii Cred că acesta aduce noroc şi prosperitate în noul an. Un alt obicei pe care il practica indragostitii este sarutatul sub vasc, pentru a fi insotiti de dragoste tot anul. Comerciantii s-au intrecut in oferte.

La trecerea dintre ani, spun batranii, este bine ca fiecare sa poarte o haina noua si ceva rosu, sau o alta culoare vesela care sa atraga energiile pozitive.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes