Ultima zi de vacanță

După 3 luni de vacanță, elevii încep mâine școala. Cei mai emoționați sunt elevii claselor primare care așteaptă cu nerăbdare să își revadă colegii și învățătoarea. Și părinții s-au pregătit pentru debutul noului an școlar.

O avalanșă de emoții îi încearcă pe cei mici când se gândesc la prima zi de școală. Chiar dacă s-au distrat pe cinste în vacanță și au petrecut momente frumoase alături de prieteni și familie, copiii mărturisesc că le este dor de școală. Dacă unii așteaptă cu nerăbdare să își cunoască colegii, alții numără clipele până o vor revedea pe învățătoare.

Nu doar elevii sunt pregătiți de prima zi de școală ci și părinții acestora. Cei mai mulți le-au cumpărat copiilor rechizitele și uniforma din timp iar acum doar pun la punct ultimele detalii. Sunt însă și excepții.

Prima zi de scoala este intotdeauna un eveniment fericit, chiar si pentru cei mai putin silitori. Nu ne-am putea inchipui prima zi de școala fără clasicul buchet de flori, pentru doamna învătatoare sau pentru doamna dirigintă. Florăresele știu asta și și-au făcut provizii consistente.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Sorin Hulubei