Ultima zi de urgență, întâia zi de alertă – HAOS TOTAL!

Joi, 14 mai, a fost ultima zi de stare de urgență. Au trecut două luni teribile pentru unii oameni, în timp ce pentru alții, ceva mai puțini la număr, cele 60 de zile au reprezentat o perioadă de răgaz.

Președintele României a decretat starea de urgență, pe 16 martie, pentru 30 de zile, după care a fost prelungită, pe 14 aprilie, pentru încă 30 de zile.

În toată această perioadă au fost emise 12 ordonanţe militare cu măsuri restrictive, menite să limiteze răspândirea coronavirusului. Ultima a venit chiar cu o seară în urmă, anunțată de ministrul Marcel Vela, rolul acesteia fiind de a ridica măsura carantinei din județul Suceava.

Starea de urgenţă încetează pe 15 mai în România, urmând ca după această dată să intrăm în stare de alertă, care vine cu mai puține restricții.

Deși mai sunt doar câteva ore până când România va intra în această nouă măsură administrativă, încă nu este foarte clar ce și cum va fi posibil. Autoritățile, dar mai ales politicienii, au transmis, în ultima perioadă, mesaje diferite, mai ales în ceea ce privește posibilitatea părăsirii localității și a necesității unei declarații pe propria răspundere.

Din cauza declarațiilor comntradictorii ale miniștrilor, români sunt derutați în legătură cu ce anume au voie și ce nu au voie să facă, declarându-și indignarea mai mult în mediul online, însă toți așteaptă să se facă lumină în acest sens.

Redactor: Daniel Albu