Ultima zi de grădiniță, prima zi de școală

Înscrierile pentru clasa pregătitoare bat la ușă așa că majoritatea școlilor s-au pregătit intens pentru a atarge cît mai mulți elevi de clasa 0 în bănci. La Mangalia, una dintre cele mai căutate școli din oraș a organizat „Ziua Porților Deschise” pentru a le prezenta părinților, dar și micuțilot, condițiile de studiu de aici. Pe 29 februarie, începe maratonul înscrierilor!

Micuții care se pregătesc să-și ia rămas bun dela grădiniță au pășit, pentru prima dată, pragul unei școli! De mînă cu părinții interesați să afle cît mai multe despre condițiile de învățămînt primar, mai ales că pe 29 februarie vor trebui să-și înscrie copii la clasa pregătitoare.

Extrem de mândră de unitatea pe care o conduce, directorul şcolii „Gala Galaction” din Mangalia, spune că valorile şi pricipiile insuflate elevilor încă din primele clase primare, alături de rezultatele excelente la învăţătură şi de pregătirea cadrelor didactice, sunt atuurile principale ale unei şcoli europene.

Și pentru a le stîrni interesul viitorilor elevi, unitatea de învățămînt s-a transformat într-un adevărat atelier de creație.

În timp ce micuţii s-au distrat, punîndu-și la contribuție imaginația, părinţii au avut posibilitatea să studieze materialele informative puse la dispoziţie de cadrele didactice, despre oferta instituţiei de învăţământ şi despre cum anume îşi pot pregăti copiii pentru  noul statut, cel de şcolar. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, cererile de înscriere pentru clasa pregătitoare pot fi completate online sau la unitatea de învăţământ, iar validarea acestora se va face la şcoala respectivă zilnic, în intervalul orar 8.00 — 20.00 (de luni până vineri) şi sâmbăta de la 9.00 la 13.00. Procesarea cererilor tip cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a celor ai căror părinţi au solicitat acest lucru se face pentru prima etapă de înscriere până pe 21 martie. Între 22 — 24 martie se procesează cererile care solicită înscrierea la o altă şcoală decât cea de circumscripţie, pe locurile rămase libere.

Redactor: Mihaela Marin