Ultima seară a festivalului Dapyx

Atmosferă incendiară la Medgidia, care a fost zilele trecute, gazda Festivalului de jocuri și reconstituiri istorice, Dapyx. Ieri seară, nume sonore, precum Feli, Smiley & Band, Carla’s Dreams și Voltaj au încins atmosfera.

Ultima zi a evenimentului de la Medgidia, a fost și cea mai așteptată zi a festivalului. După ateliere, antrenamente, lupte demonstrative, fotografii, unde publicul a avut ocazia să cunoască luptătorii romani, gladiatorii, războinicii daci, trupele din Primul şi al Doilea Război Mondial,dar și bătaia… cu perne, s-a dat startul spectacolului. Unii dintre cei mai apreciați artiști români au urcat pe scena amplasată pe stadionul „Iftimie Ilisei“.

Prima ediție a Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice Dapyx Medgidia 2017  s-a desfășurat timp de patru zile, fiecare având activităţi specifice perioadelor istorice,  Antichitate, Evul mediu, Epoca Modernă și Contemporană. Și nu doar atât. În cele 4 zile, cei prezenți la festival, au putut asista la mega concertele celor de la Cargo, Iris, Voltaj, Pasărea Rock, Provinciialii și mulți, mulți alții. Festivalul Dapyx, numit așa după un mare rege al geților, este, la ora actuală, unic în Romania şi în partea de est a Europei prin diversitatea epocilor istorice reconstituite de asociaţiile de profil participante ​.​

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea