Uleiul esențial de busuioc reprezintă unul dintre cele mai eficiente remedii naturale

Cine nu a auzit de busuioc? Si cine nu stie ca are proprietati purificatoare? De aceea si este folosit in biserica la sfintirea apei. Dar proprietatile acestuia nu se opresc aici. Inca din vechime, busuiocul a fost folosit in tratarea  diareei, tusei, constipatiei, tusei si a bolilor de piele.
Uleiul esential de busuioc insa are mult mai multe proprietati. Calmeaza durerile tipice unei raceli si febra asociata. Datorita naturii sale antispastice, este folosit în caz de tuse convulsiva. În afara de folosirea lui pentru tuse, uleiul de busuioc mai este folosit în astmul bronsic, bronsita si infectii ale sinusurilor.
Datorita proprietatilor sale antibacteriene, ulei de busuioc este bun pentru tratarea unor varietati de infectii, cum ar fi taieturi, rani, infectii ale pielii, infectii ale vezicii urinare si chiar infectii virale.
Uleiul esential de busuioc are un efect revigorant si, prin urmare, este utilizat pentru tratarea tensiunii nervoase, oboselii mintale, melancoliei, migrenei si depresiei. Avand în vedere aceasta proprietate calmanta, uleiul este utilizat pe scara larga în aromoterapie.
Deasemeni, imbunatateste circulatia sangelui si, astfel, ajuta la cresterea metabolismului.
Uleiul de busuioc este analgezic si alina durerea. Prin urmare, este utilizat în artrita, rani, leziuni, arsuri, contuzii, cicatrici, leziuni sportive, entorse, dureri de cap, trateaza afectiunile oftalmologice, calmeaza roseata ochilor, etc.
Poate fi folosit pentru raul de miscare si multe alte cazuri care provoaca varsaturile.
Uleiul esential de busuioc este, de asemenea, un tratament bun pentru mancarimea muscaturilor si  intepaturilor de albine, insecte si chiar serpi.