Uite restricția, nu e restricția pe podul din Agigea

Cam așa au înțeles autoritățile locale, cât și cele centrale, să rezolve problema podului de la Agigea. Transportatorii sunt duși cu zăhărelul că vor putea circula din nou pe pod, de fiecare dată “de mâine”.

Situația va mai dura un timp sau cel puțin până când CNADNR împreună cu Ministerul Afacerilor Interne vor lua o hotărâre. De ce ar fi nevoie de o nouă hotărâre? Pentru că cea a Consiliului Județean Constanța ce prevede exceptarea de la interdicția depășirii masei totale de 3,5 tone pe podul Agigea a tuturor autovehiculelor care transportă persoane, se bate cap în cap cu Ordinul privind restricţiile de circulaţie, publicat în Monitorul Oficial.

Cât despre faptul că un autobuz care adună copiii care au probleme de sănătate și dizabilități din Mangalia și până în Constanța nu poate trece podul, Ministerului Afacerilor Interne nu pare să-i pese prea mult. Și totuși, ce se întâmplă dacă răspunsul din partea CNADNR este negativ?

În acest moment, pe Podul Agigea se circulă în continuare cu restricţii de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maxim autorizată peste 3,5 tone şi viteza de deplasare de cel mult 50 de kilometri pe oră.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Adrian Corchie