Uite partidul, nu e primarul

Atenţie, a început goana după primar! Cu doar câteva luni înainte de alegerile locale, partidele pun pe masă tot ce au mai bun şi “curtează” edilii din judeţ pentru a-i convinge să treacă dintr-o tabără în alta. PSD a reuşit să atragă doi primari democrat liberali, respectiv de la Hârşova şi Ion Corvin.

Primarii de la Hârşova şi Ion Corvin au plecat, oficial, de pe listele Partidului Democrat Liberal. După ce au staţionat ani buni în PDL, edilii s-au hotărât acum să candideze din partea PSD la alegerile din iunie, pentru că, spun ei, au primit de-a lungul anilor mai mult sprijin de la social democraţi decât din partea propriului partid.

Cu aceste două noi achiziţii, şi alte câteva despre care vorbeşte gura târgului, social democraţii şi-au completat listele în proporţie de aproape sută la sută. În judeţul Constanţa, USL va avea candidat unic în 47 de localităţi. În alte 8, se va merge cu liste separate. Acesta este şi cazul oraşului Năvodari, unde PSD a anunţat că îl va susţine pe Nicolae Matei, primarul în funcţie, urmând ca PNL să desemneze un alt candidat.

În 12 localităţi se lucrează încă la sondaje, iar în funcţie de rezultate vor fi anunţaţi şi candidaţii.

În municipiul Constanţa nu este nicio surpriză. Radu Mazăre intră, pentru a patra oară, în cursa pentru primărie. Şi la Mangalia era de aşteptat ca propunerea PSD să fie edilul în funcţie, Claudiu Tusac, iar pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa va candida din partea USL Nicuşor Constantinescu.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan