UDTTMR la Ziua Regalității

Preşedintele, Gelil Eserghep, şi subprefectul judeţului Constanţa, Ersun Anefi, au participat la festivitățile organizate cu prilejul Zilei Regalității, ale căror gazde au fost  Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Maria şi Principele Nicolae.

„A fost o deosebită onoare să reprezentăm, anul acesta, comunitatea tătară din România la acest eveniment organizat de Familia Regală cu prilejul Zilei Regelui. Aşa cum a spus şi MSR Mihai I, coroana regală este departe de a fi un simbol al trecutului. Este o parte importantă a istoriei României, faţă de care poporul întreg manifestă un respect deosebit. Pentru noi, musulmanii din Dobrogea, ai căror strămoşi s-au stabilit pe aceste meleaguri în urmă cu sute de ani, Casa Regală a României are o semnificaţie aparte. Să nu uităm că între anii 1910 şi 1913, la Constanţa s-a ridicat un lăcaş de cult care este şi monument istoric, în semn de omagiu pentru comunitatea musulmană din oraşul de la malul Mării Negre. Este vorba despre Moscheea Carol I”, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

La eveniment au luat parte personalităţi ale vieţii politice centrale şi locale, din mediul academic, cultural şi ştiinţific, personalităţi ale societăţii civile şi ale mediului de afaceri, reprezentanţi ai Corpului Diplomatic şi ai Clerului, din toate județele țării dar și din Republica Moldova.

Redactor: Raluca Damian