Udrea și Bica, arestate preventiv

Elena Udrea și Alina Bica au primit mandate de arestare pentru următoarele două luni. Decizia a fost luată de instanța din San Jose. Astfel, în cele două luni, va fi analizată documentația privind cererile de extrădare depuse de autoritățile române.

Fostul ministru Elena Udrea și fosta șefă DIICOT Alina Bica s-au prezentat joi seară în fața unei instanțe din Costa Rica, cu propunere de arestare. Asta după ce miercuri, cele două au fost reținute de agenți Interpol însoțiți de membri ai Direcţiei pentru Informaţii şi Securitate din Costa Rica. Anunţul că Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate preventiv pentru două luni a fost făcut de şeful Interpol Costa Rica, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta nu exclude extrădarea, chiar dacă avocatul Elenei Udrea o consideră imposibilă.

“Guvernul României are la dispoziție 2 luni pentru a finaliza cererea de extrădare. De asemenea, și cele două persoane pot face demersuri pentru a împiedica acest proces.”, a declarat Gustavo Chinchilla – şef Interpol Costa Rica

Legat de procesul de extrădare, faptul că Elena Udrea are un copil nu reprezintă un obstacol, adaugă șeful Interpol Costa Rica.

”Au făcut cerere pentru a obține azil. Trebuie să așteptăm să se soluționeze. Faptul că a născut un copil aici nu este un obstacol pentru extrădare. Cel puțin nu în acest moment”, a declarat Gustavo Chinchilla – şef Interpol Costa Rica

Pe 5 iunie, fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul “Gala Bute”, însă ea a părăsit România cu câteva luni înainte de sentinţă. Alina Bica are o condamnare definitivă de 4 ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului, sentinţa fiind dată pe 26 iunie de Instanţa supremă.

Redactor: Cristina Niță