Twitter renunță la limita de 140 de caractere

Twitter a anunțat că renunță la limita de 140 de caractere. ”Tweet-urile vor fi extinse” la mai multe caractere permițând astfel o ”experiență interactivă”, cu legături către anumite site-uri partenere — The New York Times, BuzzFeed, TMZ, The Wall Street Journal, Breaking News și TIME, spre exemplu, însă lista va crește.

Toate aceste lucruri extra și ”extinderea tweet-urilor” se vor concretiza într-un total de 410 caractere, chiar dacă limita originală rămâne din punct de vedere tehnic la 140 caractere sau mai puține. ”Este un mare pas înainte pentru Twitter, care adaugă profunzime serviciului deși nu renunță la origini”
Micile texte de până acum nu mai făceau față avalanșei de fotografii, clipuri video, cântece, bloguri, etc., prezente pe internet și alte rețele sociale. ”Scopul lui Twitter este de a reflecta tot ceea ce se întâmplă în acest ecosistem nebunesc. Ce poate fi rău în adăugarea a doar câteva sute de caractere în plus?”, au scris cei de la Twitter e blogul oficial al companiei.