Tuzla, condusă de un consilier local

Încă o dată se confirmă că România este ţara tuturor posibilităţilor. Un consilier local va conduce Primăria din Tuzla, asta după ce primarul din localitate a fost destituit de prefect, iar câteva ore mai târziu, viceprimarul a fost arestat preventiv. Consiliul local se va reuni de urgenţă, cel mai probabil marţi pentru votarea consilierului care va prelua atribuţiile de primar.

În localitatea constănţeană Tuzla se înregistrează o situaţie unică la nivelul ţării şi cel mai probabil la nivelul întregii Uniuni Europene. Comuna a rămas initial fără primar, iar apoi fără viceprimar, în decurs de câteva ore. Primarul Constantin Micu a fost destituit din funcţie prin ordin de prefect după ce a primit o condamnare definitivă. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe document că, la doar câteva ore, viceprimarul a fost arestat preventiv. În aceste condiţii, frâiele Primăriei Tuzla vor fi preluate de un consilier local.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, Taner Raşit, viceprimarul comunei Tuzla a fost reţinut de DNA Constanţa pentru şantaj. Consiliul Local trebuie să se reunească în şedinţă deîndată pentru votarea unui al viceprimar care, ulterior, va prelua si atribuíile de primar. Votul va fi secret.

Consiliul Local Tuzla ar urma să se reunească cel mai probabil marţi, 22 septembrie, astfel incat comunitatea să aibă din nou un sef al administratiei publice locale.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea