Turiștii vin la mare cu Trenurile Soarelui

“Trenurile Soarelui”, care vor aduce turiștii la malul mării, sunt dotate cu prize, vagon bar și internet wireless. Programul estival de transport denumit “Trenurile Soarelui 2016” a intrat astăzi în vigoare, iar timp de trei luni, până la 13 septembrie, turiștii vor putea călători spre litoral cu cele peste 40 de trenuri care asigură legături din toată țara.

Prima garnitură feroviară din programul estival “Trenurile Soarelui 2016” a ajuns în Gara Constanța la prânz și a adus și primii turiști.

Trenurile Litoral care circulă fără opriri intermediare, între București Nord și Constanța, ajung la destinație în aproximativ două ore. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe aceeași rută, este, în medie, de aproximativ 2 ore și 20 minute. Toate trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare și prize, iar câteva dintre garniturile care vor circula în cadrul acestui program includ vagon bar și internet wireless gratuit.

CFR Călători a pregătit un program special de trenuri, care vor fi introduse treptat în circulație, pentru ca toate regiunile țării să poată fi conectate cu destinațiile de vacanță cele mai căutate în perioada verii.

Costul pentru o călătorie cu trenul soarelui costă, pentru un elev sau student, 18,65 lei.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea