Turiștii, pradă pentru taximetriști (VIDEO)

Turiştii care se încumetă să urce în taxi pe litoral au de multe ori la destinaţie surprize neplăcute. Oamenii spun că sunt jupuiți de bani și că ajung să achite pe o cursă cu taxiul chiar mai mult decât prețul biletului de tren

Abia sosiți pe litoral mulți dintre turiști aleg să circule cu taxiul. Însă aventura abia începe pentru aceştia. De când se urcă in maşină, taximetriștii se fac că uită să pornească aparatul de taxat, iar când ajung la destinație turiștii se trezesc că au de plătit sume uriaşe.

Sunt alţii care se înţeleg la preţ, în funcţie de distanţă şi de zona traversată. Astfel că pentru o oprire la Cazino în Mamaia, din Constanţa, turiştii pot avea surpiza să plătească chiar şi 20 de lei. Pe timp de noapte tarifele urcă şi mai mult.

După o cursă cu taxiul, turiștii rămân cu un gust amar și mai mult decât atât cu o gaură mare în buget. Puși în fața faptului, mulți dintre clienți spun că achită cursa și nu reclamă taximetristul la Protecția consumatorului. Comisarii constănţeni atrag atenţia că delăsarea clienților păcăliți nu face decât să îi încurajează pe șoferii de taxi. Astfel că, aceștia stabilesc singuri prețurile cursei și nu oferă bon așa cum ar fi normal.  Pentru o vacanță lipsită de astfel de incidente turiștii sunt sfătuiţi să acorde o deosebită atenție firmei de taxi pe care o aleg și să solicite șoferului să pornească aparatul de taxat la plecarea în cursă.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima