Turistii care s-au îndreptat astăzi spre litoral nu au mai plătit taxa (VIDEO)

De fapt, pot răsufla uşuraţi toţi şoferii  care vin în zilele de vineri  spre litoral și cei care duminică se întorc spre București, pe tot parcursul lunii august.

Pentru a încuraja turismul de weekend pe litoral, ministerul Transporturilor îi scutește, în luna august, pe șoferi de taxa de la podul Fetești-Cernavoda. Aceasta se suspendă în zilele de vineri pentru sensul de mers București-Constanta, iar în zilele de duminică pentru sensul de mers Constanța București. Astfel turiștii își vor putea mări bugetul alocat distracției la mare.

Nu la fel de încântați au fost soferii care au circulat spre Bucuresti. Nu au fost scutiţi de taxă , ba chiar au aşteptat la cozi de zeci de metri să treacă de bariere.

Scutirea de la plata taxei se aplică până la 31 august. Astfel, șoferii trec liber pe podul Feteşti Cernavodă în zilele de 3, 10, 17, 24 si 31 august dacă merg spre Constanța şi pe 5, 12, 19 si 26 august dacă se îndreaptă spre Bucuresti.  In restul zilelor, taxa de trecere pornește de la 8 lei pentru motociclete şi ajunge la 11 lei pentru autoturisme. Microbuzele plătesc 37 de lei, autobuzele 49 de lei, iar soferii vehiculelor mari, de peste 12 tone, scot din buzunar 71 de lei.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Gabriel Niculae