Turiști păcăliți pe litoral

A înflorit o nouă escrocherie pe Litoral sub pretextul unor ședințe foto profesioniste, în care turiștii sunt puși să plătească mii de lei.

Escrocii le promit apariția fotografiilor cu bebeluși în reclamele unor producători străini de haine, însă în realitate dispar cu banii. Păgubiții au povestit că, pentru realizarea dosarului de candidat, escrocii solicită și două mii de lei de persoană.

Fotografii sunt răspândiți pe promenada stațiunilor și atrag turiștii în niște studiouri improvizate din apropiere. Discuțiile se poartă în birouri amenajate lângă aparatura foto tocmai pentru a da senzația de seriozitate. Copii și adulții sunt fotografiați iar apoi li se spune că sunt printre puținii selectați pentru a prezenta hainele unei celebre companii.

Pentru a participa la ședința foto promisă, lor li se solicită alte sume de bani, care ajung și până la 2.000 de lei de persoană. O razie a Poliției Economice împreună cu Protecția Consumatorului a devoalat o întreagă rețea de falși fotografi de modă, în Mamaia și Eforie Nord.

Luați prin surprindere, falșii agenti de modeling au dat din colț în colț. Aveau zeci de contracte întocmite cu turiștii care le căzuseră în plasă, ascunse în scaunele de birou.

Ancheta a fost preluată de polițiștii constănțeni.

Toți turiștii înșelati au fost sfătuiți să depună plângere la Poliție.

Redactor: Cristina Niță