Turiști blocați în vamă

Situație mai mult decât  disperată pentru 100 de români care au stat blocați timp de trei zile în vama Negru Vodă. Din cauza nămeților de zăpadă, care au depășit chiar și 4 metri, utilajele de deszăpezire nu au putut ajunge la ei, iar oamenii s-au descurcat cum au putut. În cele din urmă, s-a reușit deblocarea drumului, iar oamenii au intrat în țară.

Oamenii au plecat spre Romania in urma cu trei zile. Au sperat ca vor ajunge acasa inainte ca urgia sa se dezlantuie. Au avut insa ghinion: a inceput sa ninga, iar vremea rea i-a prins aproape de frontiera cu Bulgaria, la Negru Voda. Vecinii bulgari au trimis in zona mai multe utilaje de deszapezire iar in cele din urma oamenii au ajuns la vama.

Oamenii au plecat spre casă acum trei zile și au sperat că vor ajunge înnainte ca natura să se dezlănțuie. Norocul nu a fost de partea lor, iar vremea rea i-a prins la frontiera cu Bulgaria, la Negru Vodă. Vecinii noștri, bulgari, au trimis utilaje de deszăpezire, iar în cele din urmă românii au ajuns la vamă.

Nici la intrarea în țară norocul nu le-a surâs, deoarece județul Constanța intrase sub cod galben de ninsoare și viscol, iar drumurile s-au închis și oamenii au rămas din nou blocați în vamă.

Chiar dacă erau într-o situație critică și înfometați, oamenii nu și-au pierdut simțul umorului.

Duminică seara, au ajuns la Vama Negru Vodă și utilajele de deszăpezire din județul Constanța. Două freze, un buldoexcavator, și o lamă au reușit să deschidă drumul până la vamă. Intervenția s-a dovedit a fi una dificilă,  deoarece pe șosea erau sloiuri de zăpadă troienită. Toate cele 3 camioane dotate cu lamă, o ferză, un buldoexcavator și o wollă, au tăiat straturile de zăpadă și au făcut loc mașinilor să treacă.

Oamenii stăteau acolo de vineri când a început să ningă abundent.

Moldovenii din grup își vor aduce aminte cu siguranță această peripeție, deoarece și-au petrecut Crăciunul pe rit vechi, înzăpeziți.

Echipele coordonate de Consiliul Județean Constanța, au mers până în Bulgaria, acolo unde se aflau și alte mașini care așteptau de trei zile.

Turiștii au ajuns acasa la Constanța, iar cei care locuiesc în alte zone au ocazia să plece mai departe sau să rămână la malul mării până când drumurile vor fi complet deblocate.

Turiștii au ajuns la Constanța, iar cei care locuiesc în alte orașe au ocazia să plece mai departe sau să rămână la malul mării până când drumurile vor fi complet practicabile.