Turismul grecesc supraviețuiește

Situația economică dezechilibrată din Grecia nu va periclita vacanțele turiștilor care își vor cumpăra pachete prin agenții și vor avea la ei, pe timpul sejurului, bani cash. Și asta pentru că există riscul ca băncile grecești să aibă probleme în a acoperii retragerile cash.

Pachetele turistice cu destinația Grecia s-au vândut foarte bine pentru 2015 și 2016. Turiștii nu sunt speriați de situația economică existență, încercând să facă abstracție de circumstanțele politice. În favoarea unui sejur reușit. Locuri precum Salonic, Corfu, Rhodos, Peloponez, Mykonos, Creta sau Meteora se află in totul destinațiilor de calatorie. Prețurile scăzute din Grecia, mențin turismul în echilibru deși situația economică este critică.

În prezent nu există informații care să detemine turoperatorii să direcționeze românii către alte destinații de vacanță. Toate condițiile existente în pachetele de călătorie vor fi respectate de greci.

De asemenea, cei care pleacă în Grecia continentală, cu mașina proprie, sunt sfătuiți să alimenteze cât mai aproape de graniță pentru a preveni înghesuiala de la stațiile de alimentare” susține Aurelian Marin, PREȘEDINTE ANAT.

Deși se menține furnizarea de lichiditate în Grecia, suma nu va fi suplimentată în weekenduri. Românii care intampina probleme vor primi sprijin din partea agențiilor de la care au achiziționat pachetele, dacă acestea sunt memebre ANAT.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea