Turismul în extrasezon, în trend ascendent pe plajele de la malul mării

„Inscrieri timpurii”, „ Zile gratuite de vacanță” sau „Litoralul pentru toți” sunt programe care au adus mii de turiști la malul mării, în extrasezon. Tarifele extrem de avantajoase la cazare și masă, dar și prețurile mai scăzute de pe plajă sunt doar cîteva dintre motivele pentru care vizitatorii optează pentru o alternativă mai liniștită a vacanței de vară.

Chiar dacă nu mai au parte de atracțiile turistice din plină vară, un restaurant cu specific pescăresc unde se poate mînca bine și o plajă liniștită care îi învită să se relaxeze la soare sunt perfecte pentru un sejur reușit.

Pe acest aspect au mizat și patronatele din turism care au reușit să-și găsească o nouă piață pentru ofertele din extrasezon. Dacă „Inscrieri timpurii” a fost programul care le-a adus mai bine de 30% din vînzări, pentru anul viitor, agențiile de turism și hotelierii pregătesc un nou pachet special. „Litoralul pentru seniori.”

Programul va fi disponibil în sezonul estival 2015, iar pe lista destinațiilor de vacanță se vor afla locații atît din stațiunea Mamaia, cît și din sudul litoralul, una dintre zonele preferate de adepții unei vacanțe mai liniștite.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Adrian Dina