Turismul creativ, pe litoralul românesc și bulgar

Proiectul „MULTICULTYA” pentru litoralul românesc și bulgar a fost lansat la Constanța, de către două fundații non guvernamentale. Timp de doi ani, acestea  vor crea cinci produse turistice creative, printre care se numără și două aplicații pentru smartphone. Toate acestea pentru dezvoltarea turismului pe litoralul românesc și bulgar și promovarea schimbului de turiști în spațiul transfrontalier.

Pentru că ofertele actuale nu răspund dinamicii pieței mondiale a turismului și a profilului turistului modern, Fundația Umanitară Clopot și Institutul Eureka au elaborat un proiect inovativ.

Proiectul „MULTICULTYA – Patrimoniul multicultural și iahting în zona Mării Negre pentru dezvoltarea unui turism creativ și sustenabil în zona transfrontalieră Constanța – Dobrich“ va crea produse ca atracție atât în ​​sezon, cât și în afara acestuia, prin punerea în valoare a patrimoniului material și imaterial al zonei transfrontaliere.

Totodată, pentru a promova și mai bine turismul pe litoralul celor două țări, organizatorii vor dezvota și aplicații pe telefonul mobil.

Cele două organizații non-guvernamentale din Constanța și regiunea Dobrich vor elabora și un manual cu privire la turismul creativ, pentru dezvoltarea și promovarea produselor turistice transfrontaliere. Prin urmare, pe parcursul celor 18 luni, vor fi create produse turistice care vor răspunde principalelor provocări ale litoralului românesc și bulgar, pentru atragerea unui număr cât mai mare de turiști și diversificarea categoriilor acestora.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Zarif Armanbet