Turismul balnear, în creștere

Turismul balnear ar trebui dezvoltat și promovat mai mult. Litoralul românesc se bucură de foarte multe centre spa și wellness, dar și de baze de tratament. Această nișă a turismului poate fi exploatată pe parcursul întregului an și poate deveni un punct de interes pentru hotelieri.

Turismul nu înseamnă doar evadare din jungla urbană, ci și relaxare. Dacă nordul litoralului este destinat cu preponderență tinerilor dornici de distracție, sudul litoralului este preferat de cei care vin la malul mării pentru relaxare. Liniștea și condițiile de cazare cu acces la spa și pachete avantajoase atrag tot mai mulți turiști.

Pe lângă serviciile de balneo, turismul de sănătate acoperă o gamă mult mai largă de servicii, începând de la cele de stomatologie până la cele de estetică.

Turismul balnear din sudul litoralului este recunoscut pe plan internațional datorită factorilor naturali terapeutici. Tratamentele cu apa Mării Negre, nămolul bogat în substanțe minerale și nu în ultimul rând, apele minerale sufluroase și mezotermale sunt doar câteva dintre resursele cu care se laudă partea de sud a litoralului românesc.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea