Turism ecologic în staţiunile de pe litoralul românesc şi bulgăresc al Mării Negre

Turism ecologic în staţiunile de pe litoralul românesc şi bulgăresc al Mării Negre – asta îşi doreşte să promoveze proiectul transfrontalier realizat de Camera de Comerţ din Dobrich împreună cu organizaţia nonguvernamentală Mare Nostrum. Este vorba despre reducerea impactului asupra mediului a activităţilor turistice. Unităţile hoteliere care se înscriu în aceste standarde sunt certificate cu eticheta ecologică.

Prin intermediul proiectului ‘Creşterea conştientizării clusterului de turism transfrontalier asupra managementului şi protecţiei mediului”, Organizaţia ecologistă ”Mare Nostrum” în colaboare cu Camera de Comerţ din Dobrich doresc promovarea turismului ecologic. În acest scop a fost lansat “Portalul Web Verde “ ce promovează şi explică eticheta ecologică Europeană de Audit a Managementului. Portalul va fi disponibil în limba bulgară, română şi engleză.

Hotelierii din Bulgaria s-au arătat interesaţi de această initiativă.

În România sunt doar trei unităţi hoteliere care au conştientizat că îmbunătăţirea strategiei de marketing şi protecţia mediului prin reducerea consumului de resurse naturale aduce beneficii. Unul dintre hotelurile care deţine Eticheta Ecologică se află în staţiunea Saturn.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu