Tulcea a înregistrat primul deces din cauza coronavirusului

Tulcea a înregistrat primul deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus de la debutul pandemiei.

Autoritățile au comunicat faptul că este vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 62 de ani, din Babadag. Potrivit unui comunicat al Prefecturii, femeia a fost internată la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea ca urmare a anchetei epidemiologice derulate în data de 18 aprilie la Babadag.

“Potrivit anchetei epidemiologice coordonată de dr. Laurenţia Mariana Militaru, din cadrul DSP Tulcea, s-a stabilit faptul că persoana în cauză a fost contact cu un membru al familiei (confirmat COVID-19 pozitiv în data de 17 aprilie), motiv pentru care i s-au prelevat probe biologice  în data de 18.04.2020, iar în data de 19.04.2020 rezultatele analizelor au confirmat prezenţa COVID-19”, se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului judeţului Tulcea.

Pacienta a fost transferată în data de 20 aprilie la Spitalul Municipal Medgidia din judeţul Constanţa, iar în data de 21 aprilie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Cadrele medicale susţin că pacienta era cunoscută în evidenţele lor şi cu afecţiuni cornice, diabet zaharat, cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, dar şi alte afecţiuni endocrine. Până în prezent, la nivelul județului Tulcea au fost confirmate 44 de persoane care au şi fost internate pentru a primi tratament. Alte 24 sunt încă internate, dintre care 14 la Spitalul din Tulcea, Secția de Boli Infectioase, iar 20 de persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.

Redactor: Oana Jărloianu