“Tu votezi! MAI te informează!”

Ministerul Afacerilor Interne a lansat, astăzi, pe site-ul instituţiei, un videoclip dedicat referendumului din 6 şi 7 octombrie, în cadrul campaniei de informare “Tu votezi. MAI te informează!”. În clipul video sunt oferite informaţii legate de valabilitatea cărţii de identitate, de secretul votului și de accesul în cabina de vot.

De asemenea, pe site-ul MAI, la secţiunea Referendum, sunt postate şi prevederi legislative cu caracter general, referitoare la organizarea referendumului: unde se poate vota, atribuţiile MAI, și contravenţii sau infracţiuni electorale prevăzute de Codul penal .

Coordonarea și urmărirea îndeplinirii sarcinilor prevăzute de legislația în vigoare revine ministerelor și celorlalte organe de specialitate ale administrației publice centrale. Totodată, în instituția prefectului se constituie Comisia tehnică centrală pentru coordonarea activităților de organizare.
De asemenea, președintele Comisiei tehnice centrale este Ministrul Afacerilor Interne. Prin urmare, MAI-ul va dispune măsuri atât pentru menținerea și asigurarea ordinii și liniștii publice pe întreaga perioadă de organizare a referendumului, cât și securitatea dosarelor întocmite de birourile electorale din țară, pe timpul transportului acestora.
Pe parcursul celor două zile în care va fi organizat referendumul, dar și campania, structurile MAI vor asigura intervenția rapidă la toate sesizările privind posibile incidente electorale sau alte situații de încălcare a legii.
Reamintim că, referendumul național pentru revizuirea Constituției are loc în perioada 6-7 octombrie.

Redactor: Oana Jărloianu