“Tu alegi cu cine faci cunoștință în seara asta?” a ajuns pe litoralul Mării Negre (VIDEO)

Campania de responsabilizare “Tu alegi cu cine faci cunoștință în seara asta?” a ajuns pe litoralul Mării Negre. Mașina jumătate ilustrată cu însemnele Poliției Rutiere și jumătate taxi tronează în mijlocul unui sens giratoriu din Mamaia pentru a face mesajul cît se poate de vizibil –  alcoolul și șofatul nu merg împreună!

Campania a pornit în Capitală, la inițiativa Forumului Român pentru Consumul Responsabil de Alcool în colaborare cu Poliția Rutieră Română.

După ce a fost implementată la nivel național în mai multe orașe ale țării, a venit rîndul și stațiunilor de pe litoral.

Statisticile Serviciului Poliției Rutiere arată că o astfel de campanie era cît se poate de necesară pentru a-I responsabiliza pe conducătorii auto, avînd în vedere că una dintre principalele cause ale producerii accidentelor rutiere o reprezintă șofatul sub influența băuturilor alcoolice.

Simbolul campaniei și-a atins scopul propus, trezindu-le cel puțin curiozitatea celor care au trecut prin stațiunea Mamaia. Oamenii au primit tricouri inscripționate cu sloganul campaniei precum și pliante cu informații și sfaturi utile, arătîndu-se extrem de receptivi inițiativei.

De asemenea mai multe informații despre consumul responsabil de alcool dar și despre riscurile unui consum excesiv de alcool pot fi găsite pe  site-ul www.consuma-responsabil.ro.

Reporter: Andreea barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.