Trupa Tethis pleacă la Timişoara

Festivalul Teatrului de Amatori din Armată se desfăşoara, anul acesta, la Timişoara. În cadrul acestuia, se vor întâlni la Cercul Militar din localitate, actorii amatori care activează la cluburile de profil arondate cercurilor militare din oraşul-gazdă , din Iaşi, Piteşti, Braşov, Medgidia şi Roman.

Cercul Militar din Medgidia va fi, din nou, prezent pe scena acestui eveniment şi, cu siguranţă, este iar aspirant la Marele Premiu. Actorii amatori din trupa de teatru din Medgidia au dovedit capacitatea de a aborda piese ce aparţin autorilor clasici şi contemporani, deopotrivă. În ediţiile trecute, Tetris a surprins juriul cu piese ca „Boul, viţelul şi noi“ şi „Visul“, cu care a câştigat Marele Premiu.

Trupele cercurilor militare sunt alcătuite numai din interpreţi amatori, folosirea actorilor profesionişti ducând la descalificare. La festivalul de la Timişoara, fiecare trupă participă cu o singura piesă din dramaturgia românească sau universală. Potrivit regulamentului, durata maximă a unei reprezentaţii este de 60 de minute, premiile acordate primilor trei clasaţi, la sfârşitul festivalului, fiind simbolice.

Reporter: Simona Tiron ; Imagine: Valentin Tutu