Tronson de drum reabilitat

Vești bune pentru șoferii constănțeni! Aceștia pot circula, de acum, pe  drumul județean 224, la standarde europene. Cu toate că proiectul a fost blocat în 2015, s-au făcut eforturi consistente pentru deblocara acestuia. Lucrările de reabilitare ale tronsonului Medgidia – Tortoman – Siliștea au fost realizate de RAJDP Constanța în perioada 2017-2018 și au presupus turnarea a 22 km de covor asfaltic.

Lucrările de reabilitare au început în anul 2009, în urma semnării contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Acestea au fost oprite, însă.

Potrivit proiectului, pe acest tronson de drum au fost turnate două straturi de covor asfaltic, au fost pietruite acostamentele, s-au refăcut podurile și terasamentele precum și marcajele și indicatoarele rutiere, totul la standarde europene.

Până în prezent  s-au reabilitat 190 de km de drumuri  județene, iar  până în anul 2020 vor fi gata toate drumurile  din județ.

Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 54 de milioane lei, iar lucrările de asfaltare au durat mai puțin de 12 luni.

Redactor: Oana Jărloianu