Triplu asasinat la Călărași

Un triplu asasinat produs în Călărași zguduie România. Doi bătrâni şi fiica lor au fost ucişi în propria casă. Suspecții sunt trei adolescenţi, iar unul dintre ei este chiar tânărul crescut în plasament vreme de 14 ani de către victime. Toți trei erau instituționalizați la Centrul de Plasament Perișoru, din județul Călărași.

Tripla crimă a fost comisă într-o locuință din Călărași. Un vecin al victimelor este cel care a sesizat, seara trecută, prin apel la 112, nenorocirea care s-a întâmplat. Doi bătrâni, soț și soție, cu vârstele de 82 și 80 de ani, au fost găsiți înjunghiați în casa. Fiica lor de 58 de ani, de asemenea, a fost ucisă. Polițiștii au reușit să depisteze imediat principalii suspecți.

S-a făcut un cerc de trei suspecţi minori. Tinerii au vârsta de 17 ani. Din acest cerc face parte și un minor care fusese în plasament la familia decedată de mic până la vârsta de 14 ani. Cornelia Manea, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi

Vecinii spun că familia avusese iniţial o relaţie foarte bună cu băiatul luat în plasament. În timp, tânărul a început însă să fure bani şi obiecte din casă, pe care apoi le vindea pentru a-și procura droguri.

Anchetatorii cred că aşa s-a întâmplat şi aseară. Ajutat de doi amici, băiatul a pătruns în casa bătrânilor şi au încercat să fure lucruri cât mai valoroase. Victimele au încercat probabil să riposteze, aşa că tinerii i-au înjunghiat. Au furat apoi maşina familiei şi au încercat să fugă. La scurt timp după ce s-a dat alarma, poliţiştii au reuşit să-i oprească în trafic. Acum tinerii sunt reţinuţi și audiaţi. Băiatul crescut în familia victimelor se află sub control judiciar. El era în perioada de supraveghere, după ce a comis mai multe infracţiuni. În prezent, cei trei mimori se află în custodia Poliției. Oamenii legii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor și condițiilor în care au avut loc cele trei crime.

Redactor: Cristina Niță