A treia ediţie a evenimentului „Şcoala de vară a pacienţilor cronici” are loc la Mangalia

Asociaţia Transplantaţilor din România (ATR), în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia, organizează, pentru al III-lea an cosecutiv, în perioada 31 august – 06 septembrie 2016, Şcoala de Vară a pacienţilor cronici. La eveniment participă pacienţi din România, Bosnia Herţegovina, Republica Moldova şi Croaţia, aceştia urmând, zilnic, cursuri de nutriţie, psihologie, pregătire fizică, socializare etc.

„Şcoala de vară a pacienţilor cronici” este un proiect gândit şi implementat de ATR, al cărui concept vizeaza pregătirea pacientului pentru a face faţă vieţii de pacient cronic, pentru a-şi creşte calitatea vieţii şi a se integra în societate. „Şcolarii” vor învăţa principii ale unei alimentații adecvate nevoilor generate de boală, cum sa creeze emoţii pozitive pentru a depăşi mai uşor momentele dificile, modalităţi de comunicare cu medicul, să nu se teamă de mişcare etc.

Pacienţii care au suferit un transplant îşi menţin tonusul optimist, chiar dacă acest lucu cere foartă multă energie din partea lor, în activităţile de zi cu zi.

Una dintre problemele transplantaţilor din România constă, spune preşedintele ATR, în lipsa medicamentelor în anumite  zone ale ţării.

Donarea de organe devine, şi în ţara noastră, unul obişnuit, prin activitatea membrilor ATR, care se deplasează în întreaga ţară, pentru a populariza acest act.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin