Trei tineri din Botoșani aflați în concediu la mare au văzut moartea cu ochii

Totul s-a petrecut în câteva secunde. Un șofer care circula pe o stradă laterală, perpendiculară pe artera principală ce străbate localitatea Lumina, nu a acordat prioritate bolidului care circula cu viteză excesivă.

Impactul violent a dislocat o roată a bolidului de lux și a retezat conducta de gaze. Din fericire, șocul nu a provocat și o explozie, iar echipele de intervenție sosite la fața locului au întrerupt alimentarea cu gaze.

Localnicii sunt oripilați de viteza cu care circulă pe strada principală din Lumina atât autoturismele, cât și camioanele de mare tonaj.

Polițiștii i-au testat pe cei doi șoferi și niciunul nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Vinovat că nu a acordat prioritate, șoferul care a provocat accidentul, angajat al unei firme de furnizare servicii de cablu și internet, va rămâne, cel mai probabil, fără permis. Expertiza tehnică va arăta și viteza cu care circula turistul din Botoșani. Și el ar putea fi învinovățit pentru incident dacă anchetatorii vor stabili că a depășit cu mult limita legală de viteză.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Ionescu