Trei elevi din Medgidia se mândresc cu performanţe internaţionale

Printre olimpicii internaţionali se numără şi Amet Ghiulendan, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială nr. 1 „C-tin Brâncuşi“ din Medgidia, care a obţinut menţiune la Olimpiada Internaţională de Limbă Turcă de anul trecut, şi Asan Selin, din clasa a VIII-a de la aceeaşi şcoală, care a luat tot menţiune la Olimpiada Internaţională de Turcă. La acelaşi concurs, bronzul a revenit elevei Harman Bahriye Yldiz, care frecventează cursurile Colegiului Naţional „Kemal Attaturk“.

De performanţele elevilor, dascălii sunt foarte mândri şi speră ca aceştia să devină un exemplu de urmat pentru colegii lor.

Pe lista olimpicilor internaţionali se mai află şi Vlad Coşoreanu, de la Liceul Teoretic „Ovidius“ Constanţa, care a obţinut bronzul la Olimpiada Internaţională de Biologie, şi Cristina Teleanu, tot de la Liceul Teoretic „Ovidius“, care a luat medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Nu în ultimul rând, se remarcă prin performanţă Ioan Ignat, elev al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, cu două medalii de aur la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene şi la Olimpiada Pluridisciplinare Tuymaada – Disciplina Fizică.

Reporter: Simona Tiron ; Imagine: Valentin Tutu