Trei cetățeni chinezi, reținuți la graniță

Trei persoane au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria. Ei au fost depistați în apropierea graniței României de către polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.

Trei bărbați au fost depistați, în noaptea de 26 decembrie , când încercau să pătrundă fraudulos în țară. Persoanele în cauză se deplasau pe jos, dinspre statul vecin spre interiorul țării, fiind descoperiți pe direcția localității Negru Vodă din județul Constanța. Pentru detectarea lor, oamenii legii au folosit echipamentele de supraveghere.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă i-au reținut la aproximativ 800 metri distanță de teritoriul bulgar.

Din primele cercetări a reieșit că bărbații reținuți sunt cetățeni chinezi, originari din Tibet. Aceștia au 19, 26 și, respectiv, 42 de ani, cel mai în vârstă fiind tatăl celor doi tineri. Ei intenționau să ajungă într-o țară din vestul Europei.

Investigațiile vor fi continuate de statul bulgar, cele trei persoane fiind predate autorităților din țara vecină, potrivit Acordului de readmisie româno-bulgar.

Redactor: Mihaela Țânțaru