Trecem la ora de iarnă (VIDEO)

Trecem la ora de iarnă, ceea ce înseamnă că în această noapte câştigăm o oră în plus de somn. Veştile nu sunt la fel de bune pentru cei pe care schimbarea îi prinde la muncă, pentru că aceştia vor sta la program cu 60 de minute în plus. 28 octombrie devine, astfel, ziua cea mai lungă din an, cu 25 de ore.

La ora 4:00 ceasurile vor fi date înapoi cu 60 de minute. România va trece la ora de iarnă.

Un lucru este sigur. Ora de iarnă este un timp câştigat, de unii prin muncă, de alţii prin somn. Mulţi dintre năvodăreni ştiu şi care este semnificaţia acestei schimbări.

Cei mai ghinionişti sunt românii pe care schimbarea îi prinde la muncă, pentru că vor sta la program cu 60 de minute în plus. Probleme întâmpină şi cei care uită să îşi ajusteze ceasul. Oamenii recunosc că au întârziat uneori din cauza schimbării orei.

În majoritatea ţărilor, ora de iarnă acoperă, de obicei, perioada cuprinsă între lunile octombrie şi aprilie. La ora de vară trecem în ultima duminică din martie, când ceasurile se vor da înainte cu o oră. Alături de România, SUA şi alte 69 de ţări din Europa fac această schimbare, pentru a face economie la curentul electric, printr-un consum mai mic la iluminat. Ţara noastră a adoptat această modificare în anul 1931.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Bogdan Inel