Tratament pentru mii de pacienti infectați cu Covid-19

Veşti bune pentru români! Țara noastră va primi o donaţie de medicamente necesare în tratarea pacienţilor cu coronavirus.

O companie biofarmaceutică donează 4.000 de cutii pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Prin urmare, peste 8.000 de pacienţi vor fi trataţi cu medicamentul antiviral donat.

„Acest medicament, folosit prima dată la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu Covid-19, este binevenit, mai ales acum, în lupta contra cronometru pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente şi materiale sanitare. Mulţumesc companiei AbbVie România pentru ajutorul acordat. Medicamentele vor ajunge imediat la spitalele din prima linie, acolo unde este mare nevoie de ele”,  a declarant Ministrul Sănătății

Donaţia se va realiza prin compania Ministerului Sănătăţii, iar medicamentele vor fi distribuite în cele 10 spitale desemnate în prima linie de tratare a pacienţilor, conform Planului Alb realizat de către Ministerul Sănătăţii. Printre acestea se află și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Totodată, Managerul General al AbbVie România, Jorge Ruiz Benecke, a declarant că va face eforturile necesare pentru a sprijini autoritățile române în încercarea de a limita răspândirea Covid-19.

Redactor: Oana Jărloianu