Traseul criminalului de la Delfinariu

Autorul cumplitei crime din zona Delfinariu a recunoscut fapta în fața procurorilor, iar motivul este halucinant: un pachet de țigări pe datorie. În fața oamenilor legii, acesta a făcut  o reconstituire a faptelor și traseului urmat înainte și după comiterea faptei. Specialiștii au concluzionat: nu are circumstanțe atenuante.

Autorul oribilei crime din zona Delfinariu avea ca țintă finală Italia unde spera să i se piardă urma. Fiind dat în consemn la frontiere și în urmărire națională, bărbatul a fost recunoscut de polițiștii sibieni și așa a fost reținut și, ulterior, adus la Constanța. În fața procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Nicolae Filimon a confirmat că în seara crimei era sub influența băuturilor alcoolice și avea asupra sa un cuțit cu lama de 30 de centimetri. S-a oprit la chioșc să cumpere un pachet cu țigări și a ajuns să bage cuțitul în vânzătoare.

Speciliștii în criminalistică susțin că dependența de alcool l-a împins spre săvârșirea abominabilei crime și nu are nici o circumstanță atenuantă pentru fapta sa:

Acum, după ce a recunoscut crima, Nicolae Filimon riscă ani grei de închisoare pe numele său fiind aduse acuzații precum  tentativă la tâlhărie calificată și omor calificat.

Redactor: Mihaela Ciorbaru