Transport gratuit în Constanța

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, utilajele de la deszăpezire nu reușesc să facă față. Astfel, constănțeni sunt sfătuiți să-și lase mașinile personaleîn parcare și să se folosească de mijloacele de transport în comun. În această perioadă puteți folosi autobuzele fără a cumpăra bilet.

Numărul mașinilor care deservesc transportul în comun în orașul Constanța a fost suplimentat zilele acestea. Astfel, pe traseu circulă 126, cu 40 mai multe decât în mod normal. Și asta din cauza condițiilor meteo extreme. Municipalitatea a ajuns la o înțelegere cu reprezentanții Regiei Autonome de Transport în Comun pentru a facilita transportul constănțenilor. Astfel, șoferii sunt sfătuiți să lase mașinile în parcare și să folosească autobuzul pentru a nu îngreuna traficul  şi pentru a facilita accesul utilajelor de deszăpezire pe străzi.

Reprezentanții Primăriei au transmis o serie de recomandări și precizări legate de condițiile traficului din oraș din aceste zile.

“Pe străzile și bulevardele din oraș se circulă în condiții de iarnă grea. Toate utilajele acționează în permanență pentru îndepărtarea stratului de zăpadă și împrăștierea de material antiderapant atât pe artere principale cât şi pe cele secundare.“, precizează reprezentanţii administraţiei locale Constanţa într-un comunicat de presă emis duminică după-amiază.

În același comunicat se mai specifică faptul că apa caldă și căldura sunt furnizate în regim normal.Orice problemă poate fi semnalată permanent de constănțeni la numerele de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;

Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0241/48.81.71; 0722.54.53.66;

Dispecerat Serviciul Inspectorat Protecție Civilă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08;

Dispecerat Poliția Locală – 0241/48.42.05.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea