Transport cu autobuzele CT Bus pe ruta Năvodari – Constanţa

CT BUS a început demersurile în ceea ce privește legătura de transport public între Municipiul Constanța și localitățile limitrofe. În primă fază, introducerea autobuzelor va fi făcută în localitățile Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu și Cumpăna.

Potrivit conducerii primăriei Năvodari, se va consulta părerea populației orașului pentru a stabili împreună toate condițiile de desfășurare a transportului public.

Flota CT BUS este compusă momentan din 104 autobuze Euro6 noi, cu dotări la cele mai înalte standarde. La acestea se vor adăuga 41 de autobuze electrice care sunt într-o procedură de achiziție la Ministerul Dezvoltării. De asemenea, a fost finalizată procedura de achiziție pentru 18 mini autobuze.

Înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport și delegarea serviciului de transport a localităților către CT Bus presupune numeroase etape procedurale, inclusiv hotărâri judecătorești, care vor necesita timp. Potrivit autorităților, data estimată la care primele autobuze vor circula pe ruta Constanța – Năvodari este 1  Ianuarie 2021.

Redactor: Oana Jărloianu