Transhumanță pe… autostradă!

Ar fi o situație hilară, dacă n-ar fi, totuși, amară și care spune multe despre realitățile din România. În această dimineață,  șoferii care circulau pe Autostrada Soarelui, la Cernavodă, către Constanța, au avut parte de o experiență inedită!

https://www.youtube.com/watch?v=QVMQ8X2lxqY

Ceea ce ar putea părea doar o glumă cu camera ascunsă s-a dovedit a fi, din păcate, crudul adevăr! Nu este pentru prima oară când șoselele de mare viteză din România sunt folosite de ciobani pentru a-și mâna turmele spre locurile de păscut. Miercuri dimineață, șoferii care s-au aflat pe Autostrada Soarelui, în dreptul localității cernavodă, au avut parte de o astfel de experiență, constatând cu uimire că șoseaua pe care ar trebui să circule cu 130 de kilometrii pe oră este ocupată de sute de oi!

Vinovați sunt doi ciobani, care, fără să se gândească la posibilele consecințe, au folosit autostrada pentru a-și mâna turma. Chiar dacă s-au străduit să țină mioarele cât mai aproape posibil de banda de urgență a drumului, animalele au invadat toate benzile forțând șoferii să încetinească.

Potrivit autorităților, oierii pot primi o amenda de 300 de lei, dar asta doar în cazul în care un conducător auto ar face plângere.

Redactor: Paul Alexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.