Transferul deceniului în fotbal

Desemnat de cinci ori cel mai bun jucător de fotbal al lumii, Cristiano Ronaldo a fost cumparat de către Juventus de la Real Madrid cu 112 milioane euro. La 33 de ani, internaționalul portughez se pregătește pentru o noua aventură alături de supercampioana Italiei.

Cristiano Ronaldo a făcut istorie la Real Madrid. Fotbalistul a jucat peste 400 de meciuri în care a marcat 451 de goluri în cei 9 ani de competiții. Internaționalul s-a alăturat echipei Real Madrid în anul 2009 și de atunci a câștigat de patru ori trofeul Ligii Campionilor.

Considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile,  Ronaldo este singurul portughez care a marcat mai mult de 50 de goluri. Cristiano joacă atât pe extreme, cât și în centrul terenului, ceea ce-l face un incredibil atacant pe poziție ofensivă.

Sezonul acesta internaționalul va juca împotriva echipei alături de care a făcut istorie. Juventus și Real sunt înscrise în acest an la turneul amical al granzilor, International Champions Cup. Meciul se va juca pe data de 5 august și va avea loc în Statele Unite ale Americii.

Cel mai important transfer al deceniului îi va aduce jucătorului 30 de milioane de euro pe an. Cristiano Ronaldo a semnat pe patru sezoane, ceea ce ar putea însemna că Juventus este ultima sa echipă din carieră.

Redactor: Alexandra Panait