Transalpina, șoseaua zdrențuită de gunoaie

Frumusețea Transalpinei este binecunoscută de toți românii și nu numai. Mai puțini cunosc, însă, partea negativă a peisajului zonei. În ultima perioadă, din loc în loc au apărut munți de gunoaie. Vina aparține, se pare, numeroșilor turiști care tranzitează zona.

Transalpina este înțesată de resturile manajere al turiștilor care parcurg spectaculosul traseu rutier. Mormane de saci plini cu gunoi vezi la tot pasul pe marginea drumului spre stațiunea Rânca.

„Din păcate, o mare parte din deşeurile abandonate în zona Transalpina – Rânca provin de la turişti, nu am depistat persoane săvârşind aceste fapte, dar monitorizăm în continuare zona şi, împreună cu Poliţia Locală, cu siguranţă vom depista şi astfel de cazuri, maşini care se întorc din staţiunea Rânca abandonează deşeuri la plecare către casă”, a precizat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Primăria din Novaci a fost sancționată în data de 27 februarie anul curent cu o amendă a cărei valoare se ridică la suma de 15.000 de lei, întrucât nu a respectat termenul impus de comisarii Gărzii de Mediu în urma controlului efectuat.

„Primăriile dau vina pe turişti, turiştii sunt de negăsit”, a declarat Gheorghe Sanda.

Obligativitatea ridicării deșeurilor aruncate pe tronsonul rutier din vecinătatea stațiunii Rânca aparține instituției edilului din Novaci.

Turiştii care vor fi surprinşi că aruncă gunoiul pe marginea drumului riscă amenzi de până la 2.000 lei.

Redactor: Mihaela Țânțaru