Trăiesc, la propriu, ca în epoca de piatră

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EHYYvYYupqc[/youtube]Este vorba despre cinci suflete care şi-au găsit adăpost într-o clădire dărăpănată din pădurea Neptun. Nu au apă curentă, electricitate şi, uneori, nici măcar hrană! Cazul lor a ajuns în atenţia autorităţilor, în urma vizitei primarului Mangaliei în staţiunile din sudul litoralului.

Familia Dogaru are cinci membri: mama, de 73 de ani, şi patru copii. Cândva au avut o casă, dar au ajuns pe drumuri după ce tatăl a plecat. De mai bine de un an, trei dintre ei – femeia şi doi dintre copii, trăiesc într-o clădire părăsită din pădurea Neptun.

La câţiva kilometri distanţă, intr-un alt imobil  darapanat, ceilalti copii adulti ai septuagenarei traiesc in aceleasi conditii. Aici, odinioara au fost birouri ale unei societati comerciale. Acum, printre caramizi si documente de arhiva degradate, intr-o incapere innegrita de fum si mucegai traiesc laolalta trei suflete.  Oamenii se descurca cum pot, in hala fara geamuri si usi, caci despre utilitati nu se poate vorbi. Ei mai spun ca platesc chirie 100 de lei celui care detine spatiul insalubru.

Cazul lor a ajuns însă în atenţia autorităţilor, după o vizită a primarului Mangaliei, Cristian Radu, în zonă. Acesta a anunţat  reprezentantii Serviciului Social din cadrul municipalităţii, care se va ocupa de aceşti oameni.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.