Traian Băsescu vrea un termen mai scurt pentru o decizia a Curţii Constituţionale în cazul referendumului

Preşedintele suspendat a spus că va transmite o cerere Curţii Constituţionale prin care va solicita acest lucru. În altă ordine de idei, Băsescu a lansat critici dure atât la adresa miniştrilor schimbaţi din guvernul Ponta, cât şi la adresa celor care i-au înlocuit.

În viziunea lui Traian Băsescu, miniștrii nu ştiu carte, sunt incompetenţi sau adevărate calamităţi. Numirea lui Mircea Duşa la Interne a fost subiect de glumă pentru preşedintele suspendat. Nici Andrei Marga nu a scăpat de critici. Preşedintele suspendat nu vede cu ochi buni nici noua numire de la Externe. La fel de criticat a fost şi Dan Şova, ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul. În schimb, pe ministrul propus la Justiţie, Mona Pivniceru, a fost lăudată de Băsescu.

Ținând cont de faptul că demisiile și schimbările din ministere s-au produs ca urmare scandalului listelor electrorale de la referendum, Traian Băsescu vrea să ceară Curții un alt termen.

CCR-ul a anunțat că va da un verdict pe 12 septembrie, după care a revenit asupra deciziei, spunând că judecătorii se vor reuni în ședință pe 31 august, atunci când vor spune ce au decis.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu