Tragedie la Cobadin

Tragedie fără margini în localitatea constanteana Cobadin. O fetita de doar un an a murit dupa ce a cazut intr-o hazna.  Nenorocirea s-a petrecut chiar in curtea casei in care locuia. Mama micutei a inceput sa strige dupa ajutor, iar un vecin a reusit sa scoata fata din groapa. A incercat chiar sa ii acorde primul ajutor,  iar medicii sositi la fata locului au facut si ei tot ce le-a stat in putinta sa o salveze. Din păcate, totul a fost insa in zadar.  

Tragedia s-a produs in timp ce mama copilei spala rufe, iar matusa trebăluia prin curte. Femeile sustin ca au scapat-o pe fetita din ochi doar cateva secunde. A fost insa suficient ca micuța sa se indeparteze de ele si sa cada in gol 4 metri, in haznaua din  curtea casei.

Cand a vazut trupul firav al copilului zacand in groapa cu apa, mama a inceput sa strige dupa ajutor. Un vecin a auzit tipetele de disperare si a dat fuga sa vada ce se intampla.

Omul a sunat imediat la 112, iar pana la sosirea medicilor a incercat chiar el sa ii acorde primul ajutor copilei.

La mai bine de doua ore de la tragedie, nimeni de la serviciul de protectie  sociala al primariei nu avea habar de cele intamplate. Familia copilei este una dezorganizata: tatal este in inchisoare, iar mama, care mai are inca doi copii, abia reuseste sa ii intretina.

Politistii au deschis un dosar pentru ucidere din culpa si o vor audia in zilele urmatoare pe mama. Reprezentantii directiei pentru protectia copilului au intrat si ei pe fir. Femeia ar putea fi decazuta din drepturi, iar ceilalti doi copii ar putea ajunge intr un centru de plasament.

Redactor: Paul Alexe