Tragedie la Cariera Peșteana Nord

Un miner angajat la Cariera Peșteana Nord și-a pierdut viața în acestă dimineață. Este al doilea accident de muncă petrecut la Complexul Energetic Oltenia, în decurs de numai câteva zile.

La o carieră din Peșteana Nord, Județul Gorj, a avut loc un accident de muncă soldat cu moartea unei persoane. Decesul bărbatului a survenit în timpul programului de lucru. Minerul a fost lovit de un cablu metalic al unui utilaj. Prins de banda care transporta cărbune, bărbatul a fost rănit grav și nu a mai putut fi salvat. Victima era angajată ca lăcătuș mecanic la Cariera Peșteana Nord. Bărbatul avea 49 de ani și era tatăl a doi copii majori. Cauzele producerii acestui tragic accident sunt analizate de către polițiștii și inspectorii de muncă abilitați să desfășoare ancheta.

Sâmbătă, în cadrul aceluiași Complex Energetic Oltenia, a avut loc un alt incident. Doi angajați au fost răniți în urma unei explozii apărute la un panou electric de la Cariera Pinoasa. Unul dintre mineri prezintă arsuri de gradele II și III pe 70% din suprafața corpului, iar cel de-al doilea pe o suprafață de 35 – 40%. Datorită plăgilor deschise, prezente la nivelul feței și membrelor superioare, aceștia au fost transportați la unități medicale din București. În urma investigațiilor efectuate de către medicii de specialitate, s-a decis transferul celor două persoane la un spital din Belgia.

Redactor: Mihaela Țânțaru