Tragedie în sudul Londrei

elicopterTragedie în sudul Londrei, unde două persoane au murit în urma prăbușirii unui elicopter în zona Vauxhall (vaaxăl), din cartierul Lambeth. Se pare că există și doi răniți care au fost transportați la spital. Presa londoneză a anunțat că accidentul s-a produs după ce aparatul de zbor s-a lovit de o macara.

Potrivit The Sun, la bordul elicopterului se afla doar pilotul. Se pare că aparatul de zbor s-a lovit de o macara, iar în cădere a căzut peste două mașini în care se aflau mai mulți oameni. În urma accidentului, două persoane au murit, iar alte două au fost transportate la spital.  După ce autoritățile britanice au fost anunțate de ceea ce s-a întâmplat, zeci de pompieri, mai multe autospeciale, ambulanțe și mașini de poliție au fost mobilizate la fața locului. Zona în care s-a prăbuşit elicopterul se află în apropierea sediului MI6, serviciul de informaţii externe din Marea Britanie, şi a locului unde urmează să fie construită ambasada Statelor Unite. La scurt timp de la producerea tragediei, rețelele de socializare au fost luate cu asalt de cei care au fost martori la întreaga scenă.

„Eram cu faţa la clădire când am văzut ce s-a întâmplat şi am auzit un zgomot puternic. Vârful macaralei era în ceaţă aşa că nu am văzut impactul. Am auzit un sunet puternic şi apoi am văzut corpul elicopterului căzând la pământ alături de bucăţi de macara, apoi totul a fost acoperit într-un nor mare de fum”, a declarat Michael Gavin, un martor de la locul accidentului.

Un “elicopter tocmai a lovit o macara şi s-a prăbuşit la câţiva metri în faţa mea, în Vauxhall. Sunt complet şocat”, scrie Quin Murray, într-un mesaj postat pe Twitter.

“Toată lumea a crezut că este un atac terorist, era destul de devreme. A fost înfricoşător. Toată lumea încerca să iasă din clădire”, a declarat alt martor.

Din primele investigaţii, a reieşit că accidentul s-a produs din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, în special din cauza ceţei dense. Macaraua se afla pe o clădire numită “The Tower”, aflată încă în construcţie. Clădirea urmează să fie una dintre cele mai înalte clădiri rezidenţiale din Europa.

Redactor: Doina Sirbu